خدمات مشاوره مدیریت در دو قالب، خدمات مشاوره مدیریت بصورت پروژه با حجم مشخص و خدمات مشاوره مدیریت به صورت کلینیکی یا بالینی ارائه می شود. رویکرد کلینیک مشاوره در ارائه خدمات مشاوره، شامل تشخیص مسئله کارفرما که مستلزم تعریف مجدد مسئله است، ارائه راه کارها و توصیه هایی بر مبنای شناخت مسئله، کمک به اجرای راه کارها وتسهیل یادگیری کارفرما می باشد.
ویژگی های متمایز کننده خدمات کلینیکی سازمان شامل ارائه راه حل کاربردی، هزینه ی پایین و سرعت بالای حل مسئله، ارائه خدمات مشاوره در تمامی حوزه های مدیریتی و به عبارت دیگر ارائه راه حل های جامع به مشتری ( بازاریابی ، فروش، منابع انسانی و ...)، تعدد خبرگان در هر حوزه، امکان انتخاب و تعویض خبرگان و وجود سابقه فعالیت 50 ساله ی مشاورین و خبرگان برجسته سازمان از مهمترین مزایای بهره گیری از خدمات کلینیک مشاوره مدیریت می باشد.
« لطفاً جهت کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو کلینیک، از طریق تلفن یا ایمیل سازمانبا کارشناسان ما تماس برقرار فرمایید»
مزايای كلينيك مشاوره
با توجه به وضعيت اقتصادی فعلی، اكثر سازمان ها و موسسات، توان مالی برای انجام پروژه هاي لازم را ندارند؛ لذا استفاده از خدمات كلينيك سريالی، برای اكثر مشتريان مقرون به صرفه می باشد؛ زيرا با كمترين هزينه و در كوتاهترين زمان به راهكارهای كاربردی دست می يابند.
از ديگر مزايای آن می توان به كيفيت مطلوب تر آن ، به دليل نبود برخی فرايندهای زمانبر مانند عقد قرارداد نسبت به پروژه مشاوره اشاره نمود. همچنين، ايرادات و نقاط ضعف اجرايی قابل پيگيری و اصلاح می باشد زيرا به دليل برگزاری جلسات مستمر، در صورت عدم رضايت مشتری از خدمات مشاوره، وی می تواند با مشورت با كارشناس كلينيك از خبره ديگری جهت ادامه كلينيك سريالی استفاده نمايد. در حاليكه، امكان جابجايی و تغيير مشاور در پروژه، براحتی امكان پذير نمی باشد.
انواع كلينيك بر اساس نوع مساله
كلينيك "عمومی" (تشخيص و تعريف مساله)
زمانی كه مساله كاملا واضح نيست و يا كارفرما در حوزه های تخصصی، دانش و تجربه كافی را ندارد، نياز به استفاده ازكلينيك عمومی احساس می شود. در اين كلينيك، با بهره گيری از تجربه بالا و تسلط خبره بر حوزه های متنوع مديريتی، بررسی كلی وضعيت موجود (عارضه يابی، تعريف مساله و استخراج نقاط قابل بهبود) به خوبی صورت می گيرد و پس از تحليل اوليه، اهداف و برنامه عملياتی برای رسيدن به وضعيت مطلوب ترسيم می شود.
در ادامه، می توان از طريق كلينيك هايی مانند كلينيك های تخصصی، فوق تخصصی، موضوعی، سريالی و يا ساير روش ها، برنامه های عملياتی را پيگيری كرد.
برای مثال، سازمانی كه با مسائل و مشكلات فراوانی در زمينه روابط، فرايندها و سيستم های سازمانی، كاهش سهم بازار و كاهش سود روبروست و ازسوی ديگر شاهد رشد سريع رقبا در بازار است، نياز به استفاده از كلينيك عمومی دارد تا علل و ريشه مشكلات وی مشخص شوند و راهكارهای ويژه به ترتيب اولويت در قالب اهداف و برنامه های عملياتی از سوی خبره پيشنهاد شوند. كلينيك عمومی اهميت بسيار زيادی دارد چرا كه "تعريف خوب مساله نيمی از راه حل آن است."
كلينيك "تخصصی" (ارائه راهكار/ راه حل تخصصی مساله)
در صورتی كه مشتری، با استفاده ازكلينيك عمومی يا روش های ديگر، مساله را تشخيص داده و در ادامه به مشاوره تخصصی جهت حل مساله نياز داشته باشد، می تواند در كلينيك تخصصی شركت نمايد.
در اين كلينيك، با بهره گيری از تجارب ارزشمند و دانش خبره در حوزه تخصصی، بررسی و تحليل مساله بخوبی صورت می گيرد و راهكار كاربردی در حوزه مورد نظر ارائه مي شود.
برای مثال،كارفرمايی كه مشكل سازمان وی مربوط به حوزه ی بازاريابی و فروش است، می تواند از خدمات خبرگان كلينيك "برند، بازاريابی و فروش" استفاده نمايد و به راهكارهای كاربردی و قابل اعتماد در جهت افزايش فروش و برنامه های بازاريابی با توجه به محدوديت هايی مانند بودجه، زمان و نيروی انسانی دست يابد. از نمونه های كلينيك تخصصی می توان به كلينيك برند، بازاريابی و فروش، كلينيك منابع انسانی، كلينيك استراتژی و يا كلينيك مديريت مالی اشاره نمود.
كلينيك "فوق تخصصی" (ارائه راهكار/ راه حل مسائل پيچيده تر)
گاهي نياز است مساله ای بصورت تخصصی تر مورد بررسی قرار گيرد. اين نياز، ممكن است متعاقب شركت در كلينيك تخصصی و با نظر خبره مربوطه تشخيص داده شده باشد و يا تشخيص خود مشتری باشد. برای مثال در صورتی كه كارفرمايی در كلينيك تخصصی "برند، بازاريابی و فروش" شركت نموده و راهكاری كه به وی توصيه شده است"نفوذ به بازارهای جديد" باشد، متعاقبا به وی توصيه می شود در كلينيك فوق تخصصی "تحقيقات بازاريابی و پيش بينی فروش" شركت نمايد. در اين كلينيك تكنيك هايی مانند تحقيقات بازاريابی الكترونيك، استفاده از كارآموزان بازاريابی بدون هزينه، project test وBlind Test به وی پيشنهاد می شود و حتی مشاور می تواند در ادامه كار دراجرايی كردن اين تكنيك ها به وی ياری رساند.
كلينيك "آموزش كاربردی"
در صورتی كه مشتری، نياز به مشاوره آموزشی در مورد موضوعی خاص (خارج از چارچوب دوره های متداول آموزشی) داشته باشد، استفاده از كلينيك آموزش كاربردی به وی توصيه می شود. محتوای اين نوع كلينيك ها، بر حسب موضوع مورد نظر، شرايط و امكانات مشتری (بصورت سفارشی) برنامه ريزی و اجرا می شود.
برای مثال، سازمان A با مساله "تامين مالی برای توليد محصولات جديد مطابق با نياز بازار مصرف استان B" مواجه است و نياز به آموزش مديران ارشد خود جهت "جذب سرمايه گذار با ريسك و سود بالا" دارد. بديهی است كه نحوه جذب سرمايه گذار خطرپذير نمی تواند بصورت يك واحد متداول آموزشی ارائه شود؛ چرا كه نيازمند تجارب خاص و دانش كاربردی می باشد. با برگزاری كلينيك آموزش كاربردی"نحوه ی جذب سرمايه گذار خطر پذير با سود بالا" می توان اين نياز را پاسخ داد. در اين كلينيك، با توجه به امكانات و نيازهای مشتری، نحوه ی جستجوی سرمايه گذار خطر پذير، معرفی و نحوه تهيه Margin Increasing Plan وهمچنين موارد حقوقی آموزش داده مي شود.
كلينيك "موضوعی"
اين كلينيك، بر اساس نيازهای ويژه مشتری و برای بررسی مساله ای پيچيده برگزار می گردد. در اين كلينيك با توجه به موضوع مورد نظر مشتری، نياز به طيف متنوعی از تخصص خبرگان احساس می شود. گروه خبرگان (با تخصص های مورد نياز)، با توجه به برنامه زمان بندی تهيه شده در كلينيك عمومی، در جلسه يا جلساتی كه با حضور مشتری برگزار می گردد، حضور می يابند و راهكارهای مناسب را به وی ارائه و نتايج آن را پيگيری می نمايند.
برای مثال كلينيك "كارآفرينی برای راه اندازی كسب و كاری جديد در صنعت شيرآلات" كلينيكی موضوعی می باشد كه در آن به مشتری در زمينه های تامين سرمايه و راه اندازی خط توليد و در ادامه در زمينه های مديريت توليد، مديريت كيفيت و مديريت بازاريابی و فروش و در انتها، در زمينه های توسعه بازار، استراتژی های رقابتی و غيره خدمات مشاوره ای بصورت يكپارچه و پيوسته ارائه مي گردد.
انواع كلينيك بر اساس نحوه برگزاری
كلينيك های مشاوره مديريت، از لحاظ نحوه برگزاری، به پنج صورت موردی، منتورينگ، كارشناسی، سريالی (پروژه ای) و ثابت قابل برگزاری می باشد كه بر اساس نياز مشتری و نوع مساله وی قابل برنامه ريزی است.
كلينيك "موردی"
به كلينيك هايی اطلاق می شود كه بصورت موردی (دفعه ای) برگزار می گردند. اين نوع كلينيك بصورت مستمر برگزار نمی شود و در آن، مسائلی خاص مطرح و پس از بررسی و تشخيص مساله، راهكارهای حل مساله ارائه مي گردد.
به عنوان مثال، جهت حل مساله "بودجه محدود برای كمپين تبليغاتی"، كلينيك "ارائه كمپين با بودجه كم" برگزار می شود و راهكارهايی مانند استفاده از تكنيك های Direct Marketing ، Publicity ، PR ،Special Customer در آن توصيه می شود.
كلينيك "منتورينگ"
به نوع خاصی از كلينيك ها اطلاق می شود كه در آن مشاور در كنار مشتری، قرار می گيرد و طی يك دوره زمانی در قالب فرايند مستمر مشاوره، همراه وی به حل مسائل و چالش های سازمان می پردازد. معمولا دوره زمانی اين كلينيك طولانی می باشد. به عنوان مثال موسسه Z كه قصد راه اندازی واحد مديريت استراتژيك در سازمان خود را دارد، می تواند از مشاوره منتورينگ بهره برده و با استفاده از آن به انتخاب افراد، انتخاب مدل برنامه ريزی استراتژيك، نحوه پياده سازی مدل، نحوه تعامل با ساير واحدها، آموزش روش های برنامه ريزی استراتژيك و ساير مباحث موردنياز بپردازد. همچنين می توان ازمشاوره ی خبره در ساير حوزه هايی كه در تخصص وی می باشد استفاده نمود.
موضوع كلينيك منتورينگ می تواند خاص، كلی و يا بسيار متنوع باشد.
كلينيك "كارشناسی"
كلينيك كارشناسی، نوعی كلينيك پشتيبان است كه از نتايج يا خروجی های آن در ساير كلينيك ها استفاده خواهد شد. از خصوصيات بارز آن، قيمت پايين تر نسبت به كلينيك های مشاوره ای، عدم نياز به حضور مشتری و برگزاری آن تحت نظر مركز كلينيك است. تعداد ساعات اين كلينيك، بسته به نوع مساله متفاوت خواهد بود. ممكن است مشتری پس از استفاده از كلينيك مشاوره، نياز به چندين ساعت كارشناسی داشته باشد و نتايج آن در كلينيك مشاوره بعدی استفاده شود.
به عنوان مثال، مشتری پس از دو جلسه كلينيك بازاريابی، نياز به استفاده از كلينيك كارشناسی تحقيقات بازار در استان X خواهد داشت و نتايج (گزارش تحقيقات بازار) آن جهت اخذ تصميمات در كلينيك بازاريابی بعدی مورد استفاده قرار می گيرد.
كلينيك "سريالی "
به كلينيك هايی اطلاق می شودكه بصورت مستمر و در قالب جلساتی با فواصل منظم يا معين، جهت حل مساله يا مسائل موردنظر برگزار می گردد.
برای مثال، اگر مدير ارشد سازمان X، جهت حل مسائل و مشكلات مديريتی، نياز به مشاوره مستمر در زمينه برنامه ريزی، بهبود فرايندها و بهبود سيستمهای اداری و مالی داشته باشد، پس از تشخيص مساله در كلينيك عمومی، استفاده از 7 جلسه مشاوره برای حل مسائل موجود و در قالب "كلينيك های سريالی" به وی توصيه می شود و بر اين اساس، برنامه زمانبندی جلسات كلينيكی به وی ارائه می شود كه شامل دو جلسه با موضوع برنامه ريزی بعلاوه 4 ساعت كلينيك كارشناسی، سه جلسه با موضوع بازنگری فرايندها بعلاوه 9 ساعت كلينيك كارشناسی و 5 جلسه با موضوع بازنگری سيستم های موجود و انتخاب نرم افزارهای مناسب بعلاوه 5 ساعت كلينيك كارشناسی می باشد كه در آن از نتايج كلينيك های كارشناسی جهت تصميم سازی در جلسات كلينيك سريالی استفاده خواهد شد.
كلينيك "ثابت"
به نوعی ازكلينيك ها اطلاق مي شود كه از نظر حضور مشاور، زمان و حوزه تخصصي از قبل برنامه ريزی شده است و بصورت ثابت برگزار می شود. با توجه به توافقات صورت گرفته، خبره، زمان، مكان، مبلغ و موضوع در اين كلينيك ها از قبل برنامه ريزی شده است و با هزينه بسيار مناسب، قابل ارائه به مشتريان است و مشتری مي تواند تمام يا قسمتی از ساعات حضور خبره را درخواست نمايد.
مكان برگزاري كلينيك
كلينيك ها می توانند با توجه به نياز و توافق طرفين در محل سازمان مديريت صنعتی و يا در محل مشتری برگزار شود.