در سالهای اخیر موضوعی که بیش از پیش سازمانها و ذهن مدیران ارشد آنها را سخت درگیر نموده است، ایجاد تغییر و تحول به موقع و بهبود وضعیت سازمان در راستای ارتقا بهره وری و رقابتپذیری است. سازمان ها سيستمهاي پيچيده اجتماعي هستند كه براي بقاء و تداوم حيات خود با محيط در تعامل هستند. شتاب، تغيير و تحولات محيطي، سازمان ها را وادار به انطباق با شرايط موجود و آتي به منظور تداوم حيات و بقاء مينمايد و لازمه تداوم حيات و بقاء، رشد، تكامل و حركت به سوي بلوغ و برتري سازماني ميباشد و اين امر مستلزم تغيير، اصلاح و بهبود وضعيت سازماني است. از طرفي، شرط لازم براي تغيير، اصلاح و بهبود، شناخت عارضههاي سازماني ميباشد. برای دستیابی به این هدف انجام مطالعات عارضهیابی سازمانی در فرآیند پشتیبانی از ارتقا بهرهوری و رقابتپذیری سازمانها، یکی از الزامات اولیه و شرط لازم برای صرف منابع جهت انجام هرگونه اقدام نتیجه بخش در فرآیند حفظ، تداوم و ارتقا رقابتپذیری در آن در سازمانها محسوب می گردد. ارائه مدلهای عارضهیابی در حوزه مدیریت تحول در سازمانها از دیرباز مورد توجه متخصصان و دانشمندان علم مدیریت و مهندسی سازمانها بوده است.
یکی از اهداف اولیه تشکیل و تاسیس سازمان مدیریت صنعتی، کمک به شرکتها و موسسات جهت توسعه ظرفیت مدیریت به منظور اجرای طرحهای تحول و ایجاد تغییرات لازم برای بهبود و پیشرفت آنها بوده است. به این منظور، از مدلهای گوناگونی با رویکردهای استراتژیک، مالی و اقتصادی، و بهرهوری استفاده میشود. سازمان مدیریت صنعتی به عنوان اولین نهاد پیشرو در توسعه و تحول مدیریت کشور نیز در این عرصه فعالیت های زیادی انجام داده است. حاصل این مطالعات و تحقیقات از یک سو و از سوی دیگر عملیاتی سازی آن در سازمانهای مختلف به صورت اجرای طرح های مشاوره ای توانسته است ضمن ایجاد بدنه دانشی در این حوزه به ایجاد یک نظام منسجم برای خود عارضهیابی دورهای توسط مدیران سازمان ها و شناسایی به موقع علائم و ریشههای مشکل و یافتن راه حلهای مناسب و الویتبندی شده برای حل آنها با توجه به امکانات در دسترس سازمان عارضهیابی شونده بوده است نیز بیانجامد.
هدف از بهکارگیری این گونه مدلها، شناخت وضعیت فعلی سازمان از طریق اجرای طرحهای مشاورهای، پژوهشی و آموزشی است.
انواع خدمات عارضهیابی قابل ارائه
عارضه یابی سریع (بخشهای اصلی سازمان)
عارضه یابی عمیق (اعم فعالیتهای سازمان)
عارضه یابی موضوعی (آسیب شناسی حوزه موردنظر)
نمونه خدمات عارضهیابی
طراحی و اجرای مدل عارضهیابی سازمانی بر اساس مدل EFQM
طراحی و اجرای مدل عارضهیابی بهرهوری
طراحی و اجرای مدل عارضهیابی مالی
طراحی و اجرای مدل عارضهیابی منابع انسانی
طراحی و اجرای مدل عارضهیابی استراتژیک
طرحریزی و اجرای برنامههای بهبود در سازمانها
. . .
برخی از طرح های انجام شده سازمان مدیریت صنعتی :
ارائه خدمات مشاوره ای در خصوص شناخت و تجزيه و تحليل وضع موجود سازمان ميادين ميوه و تره بار و فراورده های كشاورزی شناخت و عارضه يابی شركت مهندسی سازمند صنعت شناخت و عارضه يابی شركت مهندس برازش صنعت شناخت عارضه يابی شركت پويا ساز اصيل شناخت عارضه يابی شركت گروه صنعتی زيست بست پرشيا شناخت و عارضه يابی شركت صنايع طراحی و مهندسی قطعات دقيق آسيا عارضه يابی شركت برودتی پارسا سازان عارضه يابی شركت رامو عارضه یابیهای سریع طرح سام
...